In memoriam.


Ietse-Willem Ploeg
☆ 12-08-1969     † 29-05-2023Maandag Tweede Pinksterdag (29-05-2023) bereikte ons het verdrietige bericht dat onze voorzitter Ietse-Willem Ploeg op 53-jarige leeftijd is overleden.

Vorige week zondag (21-05-2023) is Ietse-Willem tijdens het uitoefenen van zijn geliefde sport mountainbiken getroffen door een hartstilstand. Ondanks snel optreden van zijn beste kameraad en omstanders is hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De afgelopen week heeft de familie tussen hoop en vrees geleefd en hebben wij allen de hoop gehouden dat zijn situatie zou verbeteren. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Ietse-Willem was van kinds af aan al op de ijsbaan te vinden. Zijn beide ouders waren actief in het bestuur van IJsvereniging Leek. De liefde voor natuurijs is hem met de paplepel ingegeven. In 2005 is hij toegetreden tot het bestuur en vanaf 2006 heeft Ietse-Willem het voorzitterschap overgenomen van dhr. Dalstra.

In de zeventien jaren dat hij voorzitter is geweest heeft hij de vereniging op tal van gebieden gemoderniseerd. Onder zijn voorzitterschap is IJsvereniging Leek weer toegetreden tot de KNSB, is de vereniging energieneutraal geworden en is het ledenaantal de laatste jaren explosief gestegen. Vergaderen, plannen maken, verbinden, problemen oplossen, klussen in de kantine en rond de ijsbaan, ijsmeester, toertochten op het Leekstermeer organiseren..... Hij deed het allemaal met veel passie en overgave.

IJsvereniging Leek verliest een aimabele voorzitter die van alle zaken die er rond de vereniging speelden zeer goed op de hoogte was en ook het verleden van de vereniging en de ijsbaan op Landgoed Nienoord zeer goed kende.

Wij als bestuur van IJsvereniging Leek verliezen een zeer geliefd bestuurslid, een wandelende encyclopedie, een vraagbaak, maar bovenal een hele goede vriend.....
De verslagenheid binnen ons bestuur is groot, we zullen hem enorm missen.
Maar we gaan door op de door hem ingeslagen weg.

Onze gedachten zijn bij Janet, Nanda, Olaf, zijn moeder Aaf en familie. Wij staan om jullie heen.


Het bestuur IJsvereniging Leek